Proeven van tekenen (VOLZET)

Tijdens 2 vrijdagmiddagen (28 september en 5 oktober) van 13-15 uur onderzoeken we wat er allemaal mogelijk is als je zonder enige tekenervaring aan de slag gaat met potlood en houtskool. En dat is best veel! Helaas zijn de tekenmiddagen inmiddels volledig VOLZET.
 

Uitleg cursus

Wie van zichzelf zegt of denkt dat hij of zij niet kan tekenen, moet absoluut eens langskomen in deze kennismakingscursus. Via korte, gemakkelijke oefeningen heb je zo het plezier in tekenen te pakken.
 
We halen onze inspiratie uit de collectie van de bibliotheek: boeken over kunst en kunstenaars, maar zeker ook over bloemen, planten, gebouwen en mensen vormen de rode draad doorheen de cursus. En we werken letterlijk tussen de boeken!
 
Je leert in deze cursus ook:

  • kijken: want alles begint bij observatie! Nauwkeurig kijken naar hoe een voorwerp of gezicht eruitziet, maakt het immers veel gemakkelijker om het nadien te tekenen.
  • experimenteren: door verschillende materialen uit te proberen, ontdek je wat je er allemaal mee kunt doen.
  • ontdekken: hoe teken je zelf en hoe tekenen anderen? Verschillende stijlen zijn zo boeiend!

 
Wanneer is een tekening goed gelukt? Ook die vraag zullen we vaak stellen. Want ook foute lijnen, vage vlekken en een gek portret zijn veel interessanter om naar te kijken dan je misschien zou denken.
In deze cursus bestaan geen fouten en mislukkingen. Alle tekeningen en schetsen zijn de moeite waard om gezien te worden en iedereen is welkom!
 
Elke vrijdagmiddag werken we rond een nieuw thema. Al het nodige materiaal is aanwezig.

 

vrijdag 28 september 2018
vrijdag 5 oktober 2018
13.00 - 15.00 uur
de Bib Leuven
€ 5