Nieuw aanbod Cinémini

Nieuw in de AVA-library!

Het 23ste kortfilmfestival Leuven is net achter de rug en hier zijn de winnende films van editie 2016. Nu integraal te zien in de Cinémini's!


Deze 8 winnende films zijn binnenkort integraal te zien in de AVA library:


De grote winnaar van de voorbije editie van de grootste filmtalentjacht van het land was de fabel ‘Downside Up’ van Peter Ghesquière. De film over een wereld waarin iedereen het syndroom van Down heeft behalve één jongen, veroverde de harten van het festivalpubliek. De film won de Publieksprijs én de HUMO-award.
> Downside Up
Peter Ghesquière / 15 min / Met Nico Sturme, Helene Devos, Peter Janssens, Tineke Van Haute, Milo Huyghebaert

De jury koos voor een film van heel andere orde: in 'Hampi'  kampen twee broers om de aandacht van hun vader. Regisseur Pim Algoed won in 2009 de HUMO Award voor 'How To Enrich Yourself', die ook te zien is in AVA.
> Hampi
Pim Algoed / 21 min / Met Max Pairon, Peter Van den Begin, Jan Bijvoet, Arno Moens, Sarah Vandeursen

De jury bekroonde ook het Beste Debuut en die prijs was voor 'Boi' (RITCS) van Anthony Nti, een film over twee Bulgaarse broers.
> Boi
Anthony Nti / 14 min / Met Nerhan Rominov, Marcelo Shibelev, Georgi Nikov, Marli Diallo

Tot slot was nog een Speciale Vermelding voor 'Nymphet' van Laura Hermanides, waarin een puberend meisje haar seksualiteit ontdekt.
> Nymphet
Laura Hermanides / 12 min / Met Alix Jana Cale, Patrick Vervueren

Het Vlaams Audiovisueel Fonds reikt ieder jaar de VAF wildcards uit aan de meeste beloftevolle talenten uit de filmscholen. Dit jaar waren dat José Daniel Granados Carranza, die in 'Yibril' een pakkend verhaal verteld over mensensmokkelaars en Abel Bos in wiens 'KIP' een Vlaams disfunctioneel gezin probeert de schijn op te houden.
> Yibril
José Daniel Granados Carranza / 18 min / Met Gabriel Mill, Ikram Aoulad
> KIP
Abel Bos / 15 min / Met Nina Baczkowski, Kurt Vandendriessche, Greet Verstraete

Er werd op het Kortfilmfestival ook heel wat animatie getoond. Het publiek bekroonde de politieke satire 'No Offense' van Kris Borghs tot beste Vlaamse en de VAF jury koos voor de Leuvense Jasmine Elsen haar film 'Kastaars'.
> No Offense
Kris Borghs / 7 min
> Kastaars
Jasmine Elsen / 6 min